Festivalnoise

Rock Werchter pakt uit met Nick Cave And The Bad Seeds

Met Nick Cave And The Bad Seeds is de eerste naam voor Rock Werchter 2018 binnen. De groep verkeert in bloedvorm. Het uitverkochte concert van Nick Cave And The Bad Seeds in het Sportpaleis laatst was bijzonder, van een intense schoonheid. Op zondag 8 juli zijn ze -en dat is meer dan terecht- één van de topacts. Tickets zijn te koop vanaf zaterdag 25 november om 10u.

 

Een nieuw seizoen Citadelic@SMAK dit najaar

Al een paar seizoenen lang zorgen El Negocito en een reeks partners ervoor dat het Gentse SMAK niet enkel laat proeven van hedendaagse kunst, maar ook van geïmproviseerde muziek. Dit najaar is het weer van dat, met vier avonden die gevuld worden met uitdagende klanken uit binnen- en buitenland.

   

Le Guess Who? rondt indrukwekkende affiche af met onder anderen Thurston Moore Group, METZ en Kevin Morby

Ook psych/kraut-band Moon Duo, de garage- en punkrockers van Black Lips en de hiphopguerrilla's van Dälek vervoegen de affiche van het toonaangevende ontdekkingsfestival in de Utrechtse binnenstad. Waanzin verzekerd!

   

Ook Mario Batkovic, Lost Horizons en Hieroglyphic Being naar Le Guess Who?

Alsof de affiche nog niet indrukwekkend genoeg was, voegt Le Guess Who? nog wat meer (ijzersterke) namen toe. James Holden werd toegevoegd als curator.

   

Sonic City verhuist en trekt een blik verse namen open

Goed nieuws voor wie eerder naast een Sonic City ticket greep: door het succes van deze door Thurston Moore gecureerde, tiende editie verhuist het festival naar een grotere, nieuwe zaal genaamd DEPART. Gelegen op slechts zeshonderd meter van ouwe getrouwe De Kreun, zal deze venue zo’n slordige vierhonderd mensen meer kunnen ontvangen. Dit betekent dat er extra tickets beschikbaar worden gesteld. U kan daarvoor vandaag terecht op www.soniccity.be vanaf 17 uur.