Banner

nieuws.enola

Kludde :: Schramoeille

Elf jaar na zijn debuutplaat In den vergetelheid brengt de Aalsterse black metalband Kludde eindelijk een tweede album uit. Wij mogen “Schramoeille” in première brengen: een smerig en zwartgallig nummer, dat ons wel heel nieuwsgierig maakt naar de hele plaat.

 

Tool :: Descending

Sinds Godot is er op niks of niemand zo hard gewacht als op een nieuw Tool album. Maar héél zachtjesaan werpt die plaat z’n schaduw vooruit. Eerst door aarzelende aankondigingen door de bandleden zelf, dan door een tour die ook halt zal houden op Werchter, en nu ein-de-lijk door twee nieuwe nummers die de band live speelde tijdens Welcome At Rockville.

   

The National :: Hairpin Turns

Sommige bands houden van een radicale breuk op z’n tijd. Een muzikaal 180°-moment. En dan zijn er bands als The National, die kiezen voor een trage evolutie. Je hebt het niet in de gaten, tot je hier en daar iets oppikt dat er ervoor nog niet was.

   

FKA twigs: Cellophane

De laatste muzikale wapenfeiten van FKA twigs (née Thaliah Barnett) dateren alweer van drie jaar geleden met EP M3LL155X (2015) en eenzame single “Good To Love” (2016). De fijngeslepen ballade “Cellophane” doet alvast verwachtingsvol uitkijken naar nieuw solomateriaal.

   

The Bony King of Nowhere and friends :: When The Party's Over (Billie Eilish cover)

”Ahja, inderdaad, hoe anders”. Soms, in zeldzame gevallen, roept een cover van een nummer die reactie op. Dat je je na een eerste luisterbeurt meteen niet meer kan voorstellen dat de song ooit op een andere manier geïnterpreteerd had kunnen worden.

   

Fortress :: Darkside

"Daar issem, daar issem!", zou Rick Desaedeleer zaliger uitroepen. Lang aangekondigd, lang gekoesterd, maar eindelijk uit, is daar dan toch: "Darkside", de nieuwe single van Fortress.