Banner

nieuws.enola

Styrofoam :: Fully Present

Is het echt al van 2010 geleden dat er nog eens van Styrofoam hoorden? Jawel. Acht jaar na Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers is dan toch een opvolger ingeblikt. Single "Fully Present" is een eerste schot voor de boeg, en laat een terugkeer naar het oude glitch-geluid horen.

 

Hozier :: Nina Cried Power

In 2014 was Andrew Hozier-Byrne niet van de radiogolven weg te branden: met “Take me to Church” blies de Ier iedereen van zijn sokken: hier was iemand die het potentieel had om met blues en rootsy muziek door te breken naar het grote publiek. Wat hij in eerste instantie ook deed: zijn titelloos debuut werd hoopvol onthaald, en de jonge Ier was op verschillende grote festivals te bewonderen. Een opvolger zou die status bevestigen, maar het wachten duurde lang, te lang: Hozier verdween uit de belangstelling.

   

Kurt Vile :: Loading Zones

Wat zou u doen als burgemeester van uw eigen stadje? Nonchalant foutparkeren en daarmee wegkomen voor de politie boetes kan uitschrijven? Nee? Da’s anders wel waar Kurt Vile luidop van dagdroomt op “Loading Zones”.

   

Still Corners :: The Message

“I love to drive the highways / … / Just to get lost”. Ja hoor, Still Corners zit nog altijd met een knoert van een wanderlustcomplex, en dat is maar ons goed geluk ook, als er songs als dit “The Message” uit voortvloeien.

   

Aretha Franklin :: I Say a Little Prayer

Na een kleurrijk leven heeft Aretha Franklin vandaag de jarenlange strijd met kanker verloren. ‘Queen of Soul’, geen muziektitel in de wereld is ooit meer op zijn plaats geweest.

   

Bernhoft :: Humanoid

De Noor Jarle Bernhoft heeft in de loop van zijn muzikale zoektocht al enkele watertjes doorzwommen, maar komt toch altijd bij dansbare soul terecht, waar hij ten volle zijn sublieme zangstem kan benutten. Met ondertussen enkele albums en EP onder de arm komt eind deze maand Humanoid uit.

   

Festivalnoise
Kort
Uit ons archief
Banner

TEST