Halloween

8.0
Roob - 16 maart 2004


1. Herinneringen
2. Macabere grappen
3. Onthullingen


Scenario Callede

Met 'Collectie Lava' heeft Uitgeverij Talent er weer eens een nieuwe collectie bij, die meteen een vliegende start neemt met de reeks 'Halloween'. De trilogie wordt bovendien in 1 keer op de markt gesmeten, wat extra uitnodigend is voor liefhebbers die vaak lang (en soms vruchteloos) moeten wachten op een volgende deel.
Betsy Mahorn is een Hollywood-actrice die tot op heden voornamelijk B-films op haar actief heeft. Onderweg naar huis van een ver bezoek krijgt ze een verkeersongeval. Om van de klap te bekomen kan ze tijdelijk vertoeven bij de gewezen onderwijzeres van het gehucht waar het ongeval plaats vond. Als bij toeval gebeuren er net op dat moment een aantal vreemde en uiterst gewelddadige moorden en raakt Betsy verwikkeld in een aantal intriges die stammen uit het verleden.
Het verhaal is een samenloop van omstandigheden, maar dat is ditmaal geen bezwaar. De talloze verwijzingen naar goede en minder goede horrorfilms geven de reeks een extra drive.
De tekeningen van Denys zijn klaar maar nooit onpersoonlijk en bijwijlen experimenteert hij met vreemde "camerastandpunten", maar vooral ook de digitale inkleuring van Hubert kan bekoren, in tegenstelling tot wat vaak het geval is. Kortom, de reeks leest als een trein en daar is het hem in dit genre strips toch om te doen. Dit is absoluut een must voor de liefhebbers van de spannende strip.
E-mailadres Afdrukken