Banner

2012

Het jaar van de cinefiele zondvloed. 25 films om naar uit te kijken! (De top 5)

Peter De Backer - 06 januari 2012

Klik hier voor nummers 25 tot 16
Klik hier voor nummers 15 tot 6

5. Only God Forgives

Release: eind 2012?
We zouden het eigenlijk zeer straf vinden mochten we de verse samenwerking tussen Nicolas Winding Refn en Ryan Gosling nog dit jaar in de zalen zien verschijnen, maar laat ons toch maar stiekem hopen. De plot? Een flik en een gangster vechten het voor eens en altijd uit in de boksring. Cool zeggen wij dan.

4. The Dark Knight Rises

Release België en Nederland: 25 juli
De fans van Zijne Gevlederde mogen in de handjes wrijven, want Christopher Nolan belooft zijn Batman-trilogie in stijl af te sluiten. We hebben nog altijd twijfels of Anne Hathaway de juiste keuze is voor Catwoman, maar alle ogen zullen ongetwijfeld gericht zijn op rijzende ster Tom Hardy ('Bronson', 'Inception') als übervillain Bane. Maakt veel kans om zowel de meest overhypte als beste blockbuster van het jaar te worden.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ss25hr9sqTc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

3. Shame

Release België: 11 januari
Release Nederland: 9 februari

Beeldende kunstenaar Steve McQueen blies ons een paar jaar geleden al eens van de sokken met zijn debuut 'Hunger', en lijkt dat met zijn opvolger 'Shame' nog eens over te doen. Het relaas van een seksverslaafde in New York kreeg al evenveel controversieel gemor als lof over zich heen en Michael Fassbender staat blijkbaar zo intens te acteren dat het scherm een klein beetje begint te smeulen. True story!

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/arD1Hmjlqag" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

2. Moonrise Kingdom

Release: voorjaar/zomer

Op onze filmredactie hebben we altijd al een boon gehad voor de disfunctionele avonturen van Wes Anderson. Voor 'Moonrise Kingdom' lijkt hij dan ook verder te gaan op zijn quirky elan. Het in de jaren 60 gesitueerde verhaal draait rond twee jonge geliefden (nieuwkomers Jared Gilman en Kara Hayward) die samen weglopen, waarop de dorpsbewoners een zoektocht organiseren. Naar goede gewoonte krijgen we weer een eclectische ensemblecast met onder meer Bruce Willis, Edward Norton, Frances McDormand en Bill Murray.

1. Django Unchained

Release: Kerstmis 2012

Met een kinlengte voorsprong laat Tarantino ons het meeste kwijlen van cinefiel verlangen. 'Django Unchained' moet een spaghettiwestern worden die zich situeert in het deep south van Amerika. Het verhaal waarin een slaaf wraak wil nemen op zijn voormalige meester is op het lijf van QT geschreven en we verwachten dan ook een ultieme genreoefening van de meester-bricoleur. Niet alleen Jamie Foxx (de slaaf) en Leonardo DiCaprio (de meester), maar ook Christoph Waltz, Joseph Gordon-Levitt, Kurt Russell, Don Johnson, Sacha Baron Cohen en Michael Kenneth Williams (Omar uit 'The Wire') mogen opdraven en de accenten laten rollen. Hier met dat slabbetje!

E-mailadres Afdrukken
 
2012

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST