Banner

2012

Het jaar van de cinefiele zondvloed. 25 films om naar uit te kijken! (25 tot 16)

Peter De Backer - 06 januari 2012

Vaarwel 2011, welkom 2012! Een jaar waarin sprookjes de nieuwe fantasy worden (2 films over Sneeuwwitje, één over Hans en Grietje als heksenjagers en zelfs één over Jaak en de bonenstaak). Een jaar waarin de geeks na tien jaar hun kelder nog eens verlaten voor een film over dwergen met harige voeten. Een jaar waarin het aanbod Vlaamse films maar blijft groeien. Een jaar waarin Michael Fassbender in elvendertig films zal te zien zijn. Een jaar waarin we allemaal nog eens massaal naar 'Loft' kunnen gaan kijken, met ondertitels deze keer. Een jaar waarin David Lynch alweer niet aan de nodige budgetten zal geraken voor zijn nieuwste koortsdroom. Enfin, een jaar waarin zoveel interessante projecten gepland staan dat we niet anders konden dan een officïele countdown op te lijsten zodat ook u weet wat er u allemaal te wachten staat. Het aanbod was gigantisch, de keuzes hartverscheurend (sorry David Fincher!), maar dit zijn de 25 films waar we het meest naar uitkijken in 2012. Enfin, op dit moment hè...

25. Chronicle

Release België: 29 februari
Release Nederland: 15 maart
Een relatief lowbudgetfilmpje met onbekende koppen waarin drie tieners bovennatuurlijke krachten krijgen en daar stoute dingen mee doen. Kan tegenvallen, maar de trailer intrigeert en de premisse heeft potentieel.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/i-M5Qx57_UU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

24. Cogan's Trade

Release België: 5 september
Release Nederland: 6 september

Andrew Dominik ('The Assassination of Jesse James...') en Brad Pitt gaan Michael Mann achterna met een ongetwijfeld strak gestileerde misdaadthriller.

23. ParaNorman

Release België: 22 augustus
Release Nederland: 16 augustus

Stop-motionlekkernij van het animatieteam dat ook verantwoordelijk was voor het wondermooie 'Coraline'. Ziet er visueel alvast verrukkelijk uit.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/PIPsTalh4-I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

22. Foxfire

Release: onbekend
De nieuwe van Laurent Cantet, regisseur van 'Entre les murs'. En neen, het is geen remake van de obscure film uit de jaren 90 waarin Angelina haar jolie's liet zien.

21. Casa de mi Padre
Release: onbekend
Will Ferrell in het Spaans naast Gael García Bernal en Diego Luna. Van de makers van 'Anchorman'. Guilty pleasure van het jaar?

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/dZxJJnuhCZc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

20. The Muppets


Release België: 15 februari
Release Nederland: 8 februari

Jason Segel blaast de erfenis van Jim Henson nieuw leven in met een nostalgische reboot. In Amerika waren ze er in ieder geval ongelooflijk zot van.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/C4YhbpuGdwQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

19. Cosmopolis

Release: najaar
'A Dangerous Method' is nog maar uit of Cronenberg heeft al een nieuwe film klaar. Uitslover! 24 uur in het leven van een multimiljonair in New York, met onder meer Robert Pattison, Paul Giamatti en Juliette Binoche.

18. The Great Gatsby

Release: kerstmis
Oké, 'Australia' was niet het epos der epossen dat Baz Luhrmann ons had beloofd, maar de mens kan wel degelijk een potje filmen. Samen met Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan en Tobey Maguire brengt hij de klassieker van F. Scott Fitzgerald tot leven. In 3D. Een frons en een curieuzeneus trekken wij.

17. The Amazing Spider-Man

Release België en Nederland: 4 juli
Eentje waar we eigenlijk niet zo hard op wachten (een reboot van een film die nog maar 10 jaar oud is, serieus?), maar met Marc Webb ('500 Days of Summer') in de regiestoel en jonge talenten Andrew Garfield en Emma Stone op het scherm is het verdomd moeilijk om niet een klein beetje enthousiast te worden. De blockbustergok van de zomer.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/di7VkCDOY_M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

16. Skyfall

Release België: 31 oktober
Release Nederland: 1 november

Daar is ie dan toch eindelijk, die nieuwe Bond. Regisseur Sam Mendes belooft een lichtjes andere '007', terwijl Javier Bardem booswicht van dienst mag spelen. We zijn vooral benieuwd naar zijn kapsel, uiteraard.

Klik hier voor nummers 15 tot 6!

E-mailadres Afdrukken
 
2012

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST