Banner

Girly dance movies

Dennis Van Dessel - 19 december 2009Tienermeisjes: ze zijn met veel en ze gaan graag naar de cinema (nergens waar je zo goed kunt bijbabbelen of een lang telefoontje kunt plegen als in de bioscoop, weet u). Zo'n grote marktgroep verdiende natuurlijk zijn eigen subgenre, wat leidde tot de uitvinding van de girly dance movie: melige, onderling inwisselbare vertellingen over sterke jonge meiden die zich een weg uit hun miserie dansen. Want je moet je dromen volgen! En nooit opgeven! omG!!! Xoxoxo *$$$*

1. Save the Last Dance (2001)
The one that started it all. Sterke jonge meid (Julia Stiles) verliest haar moeder. Trekt in bij haar vader. Wordt verliefd op zwarte jongen. Leert hiphop dansen. Verwerkt haar verdriet. Het jonge publiek werd helemaal gek.

2. Crossroads (2002)
Waarschijnlijk de meest onbedoeld grappige film van het decennium, een egoproject voor Britney Spears toen die nog deed alsof ze maagd was - voordat ze haar kop kaal schoor, in een zatte bui trouwde of met haar blote flamoes uit een auto stapte. Frisse jonge meid gaat samen met haar vriendinnen en een wildvreemde kerel naar LA om een platencontract in de wacht te slepen en ontmoet onderweg haar vervreemde moeder. Snif.

3. Glitter (2001)
Een jaar eerder deed Mariah Carey Britney nochtans al voor hoe je het niet moet doen. 'Glitter' was een geflopt vehicle voor de ondraaglijke diva, over een verlegen jong meisje dat regelrecht van het weeshuis naar superstardom gaat. Heeft een gemiddelde score van 2 op 10 op imdb, en hoewel dit natuurlijk dezelfde fanboys zijn die 'The Dark Knight' de beste film aller tijden vonden, wil dat toch op z'n minst iéts zeggen.

4. Honey (2003)
Check de reacties onder onze recensie van 'Honey' en kom dan nog eens zeggen dat we bevooroordeeld zijn over het doelpubliek van dit soort films. Frisse jonge meid danst zich een weg uit de sociale miserie en toont daarbij zo dikwijls mogelijk haar fel afgetrainde buik.

5. Raise Your Voice (2004)
Hillary Duffs carrière is lang niet zo entertainend als die van Britney (veel te braaf, dat wicht), maar haar pogingen tot een filmcarrière minstens even misguided. Duff "speelt" (je gelooft het nooit) een frisse jonge meid die alleen bij haar vader woont en droomt van een carrière als zangeres. Daarom gaat ze naar LA, waar ze naar een muziekschool gaat en... Vul zelf aan.

6. Shall We Dance (2004)
Voor de oudere tieners onder ons: Jennifer Lopez leert Richard Gere dansen in deze remake van een Japanse feel good-movie. Eerlijk gezegd voelden we ons achteraf niet zo goed.

7. Dirty Dancing 2: Havana Nights (2004)
Zullen we nu even de obligate traan wegpinken voor Patrick Swayze? Voilà, bij deze. Veel te lang na het origineel, zagen Diego Luna over het scherm schuifelen met de expliciete bedoeling om 15-jarige deernes botergeil te maken. Wat natuurlijk altijd een nobel doel is, daar niet van.

8. Step Up (2006)
Dezelfde formule, ditmaal met een gespierde jongen in de hoofdrol. Een probleemgeval met criminele neigingen, maar voorwaar, ik zeg u, hij ontdekt dat hij talent heeft om te dansen, en dat maakt alle verschil!

9. Take the Lead (2006)
Om nu te zeggen dat het zó goed gaat met de carrière van Antonio Banderas zou ook weer overdreven zijn, en dus draafde hij op in dit dertien-in-een-dozijn-gevalletje over een dansleraar die alle verschil maakt bij een groepje probleemgevallen op een schoolzzzzzzz... Sorry, we waren even in slaap gesukkeld.

10. Stomp the Yard (2007)
Een street dancer ziet af van de dood van zijn broer en trekt naar een universiteit in Georgia. Romantische verwikkelingen een dance-off volgen. We didn't care.

Keer terug naar het decennium-overzicht!
E-mailadres Afdrukken
 
Girly dance movies

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST