Banner

U was weer geweldig dit jaar

de beste reacties van 2007

Dennis Van Dessel - 31 december 2007


Zoals elk jaar hebben we ook nu de beste, mooiste, meest verbijsterende of lachwekkende reacties bijgehouden voor wat men vroeger wel eens "'t nut van 't algemeen" noemde. Voornaamste conclusie: de Nederlandse taal zal nooit meer zijn wat ze geweest is...

Zelfs de normaal gezien subliem evenwichtige Peter was uit zijn lood geslagen door de overstijgende trap van crappiness die 'Epic Movie' was. Onze lezers toonden hun bezorgdheid:
Peter, mijn professor algemene en vooral experimentele psychologie zou ten zeerste in uw casus geïnteresseerd zijn.

Voor de mensen die wat tijd hebben: fans van '300' kunnen al eens vreemd doen. Deze meneer begon met een felle verdediging van de film:
Door ikke op 29/03/2007 om 17:34

geachte heer van dessel, ik raadt u aan om een ander beroep te zoeken want uw filmkennis en de benadering is beneden alle peil. Als ik zie welke films hier door jou de grond worden ingeboord...Kijk het is film en ja het is overdreven maar mss moet je eens leren een film te bekijken vanuit een ander standpunt, nl dat het hier gaat om mensen die moedig waren tegen een overmacht, dat ze hierbij gespierd waren zal wss realistisch gezien door hun harde training niet eens zo overdreven zijn...Dat ze naakt rondlopen in torso? tja de jeans waren toen nog niet uitgevonden mijnheev van dessel. IK heb bij het begin van de film echt kippevel gehad, de montage, effects, de onderliggende boodschap. OP 1 punt geef ik je gelijk , de film focust nadien wat veel op gevechten maar toch raad ik u aan als je elke film bekijkt zoals jij het doet ga dan gerust de standaard lezen en verdoe je tijd niet met iets dat jeniet kunt, namelijk filmbesprekingen.

Hij had het daarbij kunnen laten, maar blijkbaar begon hij zich kwaad te maken. Enkele minuten later:
Door ikke op 29/03/2007 om 17:41

het feit trouwens dat jij mensen die gamen durft uitmaken voor nerds geeft maar een ding aan, jij bent zo iemand die nooit een leven heeft gehad maar zich altijd al te goed heeft gevoeld voor de anderen. Als ge een hedendaagse game zou spelen weet ge da die defilmindustrie zelfs aant overtreffen is en dus enkel niet wat bliepjes is zoals vroeger. Feit dat jij dit dus beweert wil zeggen dat je zelfeen ubernerd bent die is dringend uit zen grot moet komen en dat je zelf nooit een game het gespeeld. JE bent een amateur met vooroordelen en wss is dat frustratie over je eigen mislukte leven. JE hebt totaal geen respect en krijgt dat dus vn mij ook niet. IK kan zo vertellen dat je een moedeskindje bent. IK zal de reacties niet lezen dus bespaar meuw egocentrisch, intellectuele antwoord want ik heb er geen behofteaan om nog op deze flutsite te lezen.

Toen ik antwoordde dat ik dan nooit te weten zou komen hoe je jeans over je torso draagt, werd hij pas écht kwaad:
Door ikke op 31/03/2007 om 12:58

wel u wil reageren door met een bijdehande opmerking de aandacht af te leiden van hetgeen ik zeg in mijn post. 1 ding vergeet je echter, je zegt naakt... dit houdt dus in men beste niet enkel de torso indien je dit bedoelt gelieve dan volgende keer je woordkeuze beter af te wegen en bovendien wanneer ik zei van jeans bedoelde ik niet letterlijk maar wel at het vrij logisch is dat ze in die tijd weinig aanhadden e... Of da jeans nu ni op torso past doet niet ter zake en toont weeral maar is uw totaal verkeerde zienswijze op de dingen aan. Als ge naar actiefilm gaat en enige da gij op let is omda die mannenblote en gespierde torsos hebben tja dan zijde toch wel ff met een verkeerde instelling naar ne film aant zien...

En opnieuw dacht hij er enkele minuten over na, om dan pas echt pissig te worden:
Door ikke op 31/03/2007 om 13:01

btw zarathoestra het gaat me hier iet over het mindere nieuws het gaat erover dat mijnheer bena elke film afbreekt op een weinig respectvolle manier en er bovndien zaken bijsleurt op een arrogante manier waar hij eigenlijk geen verstand van heeft. Enige reactie die hij dan kan geven is een opmerking geven van ja ik krijg geen jeans over men torso waarmee hij totaal aangeeft nix van mijn reactie te hebben begrepen. NU ja dat heb je als je de point mist. OP die manier bewijst maar een ding dat is dat men niet ka reageren op de feiten die erin staan en dan maar een opmerking maakt in de zin van kijk is hoe slimik ben....misplaatste arrogantie noem ik dat.

Death Proof heeft ook zo z'n fans. Let er vooral op hoe het toonbeeld van "een filmmaker" voor deze lezer blijkbaar (of all people) Gore Verbinski is:
Door Robin op 16/06/2007 om 22:11

tsja kun je nu wel zeggen dat iedereen zo'n film kan maken, maar je doet het toch mooi niet, of ben jij soms gore verbinski of zo iets :S nee he.

commentaar mag best maar doe ff normaal, deze film is best tof.
en dat tarantino in zn eigen film speelt moet ie toch lekker zelf weten! hij ligt er echt niet wakker van dat jij zijn kop niet kan uitstaan (jaloezie?) en het zijn altijd maar kleine subtiele rolletjes dus je moet niet zo zeuren!

kom maar terug als JOU film in de bioscoop draait.

The Edukators is niet aan al onze scholieren besteed:
fuck

Door jol op 02/12/2007 om 19:46

super klote, onozele film moest da na zien voot school na 2 minuten lag ik in slaap!

Niet alleen zijn we jaloers op Tarantino, maar vooral ook op Hugh Grant:
nie mee eens

Door op 28/03/2007 om 20:18

weet ik wee nie warom je so min over Hugh grant doe maar volgens mij ben je jaloers ??!!! EN trouwen Music and LYrics is egt een goei e film

De remake van The Hitcher was de max!
Door knaller op 26/05/2007 om 01:28

Ik vont deze film gewoon keigoe. Goe veul akse. Gelle me elle pedant intellectualistisch anti-hedonistisch ondertoontje, begot.

Niet de hele wereld is liefhebber van de Japanse cinema ('Kagemusha'):
Door mike op 14/06/2007 om 09:06

beter lazer je op met die Japanse flikkerfilms. Geen mens die ze leest (en nee, ik heb ze ook niet gelezen).

Na drie jaar is Honey nog steeds sUpErRrR**(k)$$! (158 reacties op het moment van schrijven and counting...)
De film hOneyy
.
Door op 27/10/2007 om 09:33

De film is echtt Heel Leuulk ./.
en voorahll dat kleine jhongentjee is zoo schattig , :)

SUPER GOEDE FILM .

xx Liieneke en Janna

honey is de max!!!
Door hey op 29/12/2007 om 17:28

ikke vind 'Honey' echt de max tis ne hele schone film ke heb hem al dikwijls bekeken en ke vind nog alltijd ne schone film. Romeo is echt de max !!!!!:p

ROMEO is the best !!!
Door hey op 29/12/2007 om 17:35

lil'romeo is echt ne schattje !!! enne ku heel goed acteren. raymond is zulkn ne schattig ventje. tis echt ne schone film bekijk em nog iedern dag tis de max gewoon!!! die muziek is ook echt goed!!
HONEY is de Max

En dan zijn er nog mensen die ons naar waarde weten te schatten. Nee écht, u bent schatjes!
Heerlijk, die classics! If... heb ik nog niet gezien, A Clockwork Orange wel - erg fascinerend. Ik moet nog even mijn dank uiten voor de mensen achter enola-film, ik lees altijd jullie brouwsels met zeer veel genoegen, heb veel aan jullie gehad bij het schrijven van mijn lijvige scriptie over de verschillen tussen Amerikaanse en Europese films en raad iedereen in mijn omgeving constant aan om jullie site te bezoeken.

A Guide to Recognizing Your Saints
Tot hiertoe je beste en mooiste recentie. Ik ga zeker naar deze film!

Apocalypto
Door Polinsky op 07/03/2007 om 12:16

Fantastisch artikel, waarin behalve ironie en spot ook bewondering doorklinkt. Geeft precies de gevoelens weer, die mij overkwamen bij het zien van deze film.
Prachtige stijl en zinsbouw. Mijn complimenten !

My Blueberry Nights
Door kristof op 21/12/2007 om 12:02

Ik ben het vreemd genoeg met zowat elke zin eens die je schrijft, alsof er een soort handleiding is voor gekwetste Wong fans.

Ja hoor, wij zien u ook graag. Allemaal, zelfs degenen die er niet tegen kunnen dat we paarden biefstukken op pootjes vinden!

E-mailadres Afdrukken
 
U was weer geweldig dit jaar

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST