Banner

2006 volgens Barbara

Barbara Van Ransbeeck - 22 december 2006

Voordat we aan de lijstjes beginnen, speciaal voor u enkele memorabele momenten op een rijtje gezet:

Kippenvel: openingssequens 'Walk the Line'
Irréversible-award: finale uit 'Robert Carmichael'
Onvergetelijke personages: priester Ivan (Mads Mikkelsen) uit 'Adams Apples', Jeliza-Rose en de Barbiehoofdjes uit 'Tideland'
Toppunt van filmgenot: ¡Almodóvar exhibition!, het Filmfestival Gent en schrijven voor enola, oooh!
Teleurstelling: te weinig toppers uit Azië
Verrassing van het jaar: mijnheer 007 is blond (en het testosterongehalte in zijn pink blijkt enorm!)
Klefste oneliner: 'I wish I knew how to quit you', Brokeback Mountain
Pure poëzie: uitgeknipte traan uit '4:30'
Gniffel-gibber-gieren-award: 'Cars', finale 'Little miss sunshine', Deense zwarte humor, 'Shortbus' en de avonturen van how low can you go-Tom Cruise.

Top 10forever.jpg

1) Me and you and everyone we know: een onverwacht kunstwerkje van Miranda July, van de eerste tot de laatste seconde verrassend intens en uniek. ))<>(( forever!

2) Babel: Schitterend relaas over spraakverwarring, dat alleen gesmaakt kan worden op het puntje van je stoel en dat bovendien nog eens vier samenlevingen meer dan adequaat in beeld brengt. Te veel goeds voor één film.

3) The science of sleep: Een schoon liefdesverhaal over een dromerige werkelijkheid, werkelijke dromen en alles daartussenin. Michel Gondry, ze man met ze cutest accent ever knutselt met fluffy wolkjes een surrealistische en buitengewone production design in elkaar. Wat zou ik graag eens in Gondry's eindeloze brein een picknickske houden!

4) Children of Men: dé spannendste film van het jaar. Niemand heeft mij bovendien zo weten te 'pakken' dit jaar als Clive Owen op zijn slippers.

5) Perfume: Attack! 'Perfume' is een aanval op al je zintuigen: overweldigende soundtrack, haarscherpe beelden en kleuren, je neusje wordt er wekenlang immens gevoelig van en je voelt meteen dat dit een unieke ervaring is!

6) Breakfast on Pluto: Cillian Murphy op hoge hakken in een wervelende '60 - '70 show, wat een wijf, miauwkes!

7) Sympathy for Lady Vengeance: vanaf nu staat V for Vengeance! Chan-Wook Park geeft er een lap op en laat je weer eens murm geslagen achter... nu op dvd en uiteraard snel op enola

8) Volver: Almodóvar doet iedereen weer in spoken geloven en geeft ons waar wij om vragen: een heerlijk Almodrama met een betoverende Penélope.

9) The Wayward Cloud: een geestig musicaldrama over porno met meloenen, zoiets heb je gewoon nog nooit gezien!

10) Princess: ongewoon intelligente Deense animatiefilm, veelbelovend!

Moet ik helaas nog bekijken: Munich, United 93, mijn wangetjes gloeien rood van schaamte...

FLOP 5

1) Pirates of the Caribbean 2: Johnny Depp als gespiesde saté, die een hele film tracht te redden van de verdrinkingsdood, ik had er echt medelijden mee. Weggesmeten geld, nog liever Piet Piraat!

2) De Mantis: Film over parende sprinkhaan, die zo geweldig mislukt is, dat hij dan toch weer de moeite waard is om eens te bekijken.

3) Elementarteilchen: beschamende Houllebecq-wannabe zonder ballen, zonder niet.

4) The Da Vinci Code: Tom Hanks loopt als wandelend lijk wat rond te lummelen en komt daarbij Audrey Tautou tegen en ze zijn naar iets op zoek, geloof ik.

5) The Break-Up: eindeloze scheldpartij om mottig van te worden, romantische komedie gestript van romantiek en humor... ik wed dat zelfs Véronique De Kock daar niets aan heeft.

PS: geen rekening houdend met andere bullshit, die ik niet gaan bekijken ben...

E-mailadres Afdrukken
 
2006 volgens Barbara

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST