Banner

Het volk heeft gesproken!

Dennis Van Dessel - 16 januari 2005


Opnieuw blijkt dat democratie toch niet alles is (welke onverlaat durfde daar 'La Meglio Gioventù' in z'n flop tien te zetten? Al een geluk dat ze maar met twee of drie waren), maar goed, de onbetwistbare nummer één is er in ieder geval eentje waar we absoluut niet moeilijk over willen doen. U koos voor...

10. Un Long Dimanche De Fiancailles
9. La Meglio Gioventù
8. Spider-Man 2
7. Memories of Murder
6. Shrek 2
5. Diarios De Motocicletta
4. Old Boy
3. Lost In Translation
2. House of Flying Daggers
1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Eigenaardig is de nogal radicale mix tussen populair entertainment (Spider-Man 2, Shrek 2) en dan de cinefiele, Michel Follet-approved arthouse werkstukjes ('La Meglio Gioventù, toch in de top tien en 'Memories of Murder'). Een ware lezer is dan ook van alle markten thuis, dat spreekt voor zich. Veel belangrijker: uw flop tien!

10. The Passion of the Christ
9. Taking Lives
8. Van Helsing
7. Starsky & Hutch
6. Gothika
5. Catwoman
4. Confituur
3. Paycheck
2. Troy
1. Bridget Jones: The Edge Of Reason

Voor u denkt dat ik die 'Troy' er zelf heb bijgezet om bepaalde lezers te ergeren: nope, schijnbaar bestaan er wel degelijk nog meer mensen die niks moeten hebben van Wolfgang Petersens opgeblazen epos. Het doet deugd dat te weten.

Titels die het top tien-lijstje net niet gehaald hebben zijn: '21 Grams' (11), 'Gegen Die Wand' (12) en 'Fahrenheit 9/11' (13). De flauwe plezante die 'New York Minute' de beste film van het jaar vond, mag op ons redactiebureau de dvd-box met het verzamelde werk van Geert Hoste komen afhalen.

In de flop-tien inzendingen was er net geen plaats voor: 'Ellektra' (11 - dat er nog zoveel mensen die film gezién hebben!), 'Shark Tale' (12) en 'Gerry' (13 - hoewel dat eigenlijk een film is van 2003 - en houden jullie niet van zand, misschien?). Bovenstaande lolbroek vond 'Lost In Translation' maar niks en benoemde die dan ook de slechtste van het jaar. De hilariteit ten huize enola was niet te overzien, dat spreekt voor zich.
E-mailadres Afdrukken
 
Het volk heeft gesproken!

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST